Het paradepaardje van Terras Gauda en wat een pareltje van een wijn! De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. De druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke samenvoeging ná de alcoholische gisting. En al die aandacht en liefde voor de wijn maken het drinken ervan tot een waar feest. Zoveel aroma's! Deze blend van Albariño, Loureiro en Caino Blanco werd terecht als “Probably the best white wine of Spain” omschreven. De geur is iets mineraler dan de pure Albariño, met impressies van groen en geel fruit (kruisbes, appel). Sappig en rijp in de mond, met een lange limoenfrisse afdronk. GUIA PEÑIN : 93 POINTS
La Luna e i Falo Barbera d’Asti Superiore is een elegante en verleidelijke wijn. ‘Easy going met klasse! De kleur is granaatappel rood, de geur is intens en complex. Een mooie balans tussen donkerrood fruit, viooltjes, zoethout en vanille door de houtrijping. In de mond is deze Barbera d’Asti lekker knapperig en droog. Het fruit en de vanille komen terug in de smaak. De afdronk is lang. Een heerlijke wijn met een verfijnde complexiteit in geur en smaak.
De wijngaarden van Viti Colte worden met veel zorg verzorgt door de wijnmakers. Ze kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. De wijnvelden hebben een lage opbrengst van hoge kwaliteit.Om een zo goed mogelijke balans te krijgen tussen structuur en complexiteit worden de druiven voor La luna e i Falo uit verschillende wijngaarden gehaald. Na de traditionele vinificatie rijpt de wijn nog 12 maanden in kleine eiken vaten, waarvan 1/3 nieuw is. Hierdoor krijgt de wijn een gelaagde diepte en karakter. Zo ontstaat een zeer genuanceerde Barbera met klasse en expressiviteit.
DECANTER MAGAZINE : 94 POINTS
GABERO ROSSO : TRE BICCHIERI